Dan före dopparedan.

God Jul 2007 önskar tre syskon som inte vill sova...

image102


Ibland blir det fel.

Barnen har en kalasbra grannkompis som är spansktalande. En dag kom Axel hem därifrån och pratade om "duarjer". Efter mycket om och men kom vi fram till att det var dvärgar han menade, och sen har vi spenderat en sisådär två år på att försöka få honom att säga rätt. Det verkar inte som om vi lyckats särskilt bra för idag vid middagsbordet proklamerade Hjalmar att det minsann visst hette "duarjer", och han hade bevis! "Duarj, duarj, kom inte hit... ungen min får du aldrig."

De sjunger visst Vargsången på dagis nu.

Men suck!

Vad har hänt med grafiken på denna sida, den ligger kvar där den alltid legat, och koderna pekar rätt, men ändå ser det så trist ut här? Jag får ta tag i det nån gång när barnen flyttat hemifrån eller så...

Julstämning!

Jo, jag tycker att det känns att det lackar mot jul, trots avsaknaden av vita flingor i luften. Den bekanta julstressen är i alla fall ständigt överhängande. Min mentala Filofax är fullspäckad. Vem skulle ha matsäck? Utvecklingssamtal? Drop in-fika? Läxor? Säsongsavslutning? Insamlingspeng till fröken? Skridskor? Lucia? Och NÄR? Om jag är dålig på att höra av mig till nära och kära i vanliga fall tror väl folk att jag dött nu. Kan inte mamma leta sig in på Facebook? Det har jag ju tid med! ;o)

Axels mysiga lilla skola känns som en relik. Hur många skolor firar lucia mellan 18-20 på kvällen den 13:e, och har dresscode? Detta år får dock även de barn som _inte_ spelar fiol deltaga i luciatåget. Kan ni tänka er!? "Igår hade vi en ordentlig genomgång av Luciakonserten, dvs. hur alla skulle gå, stå och agera. Alla de barn i tvåan som spelar fiol ska vara klädda i "finkläder" med något rött. Det tre av oss som ej spelar fiol, får vara med i Luciatåget och klä sig valfritt som: tärna, stjärngosse eller tomte." Hm, avdelningen med röda finkläder i garderoben är inte överdrivet stor kan jag avslöja... Funkar tryck med kinesiska drakar tro?

Men det är lite det som är charmen och skälet till att vi valde just den skolan. Nu till första advent var det som alltid fackeltåg till Sollentuna Kyrka, med efterföljande adventsstund. Eftersom det är klass två som läser adventsverser i kyrkan varje år, går de först i tåget, och i år var det alltså Axels klass med respektive familjer som fick äran. Måste säga att det är otroligt mäktigt att tåga upp mot kyrkan och höra klockorna ringa. Kunde inte låta bli att fundera på hur många fackeltåg som gått till den platsen före gatlyktornas tid genom århundradena, eller till och med årtusendena (nåja, årtusendet i alla fall)?

image98