Mojje & Mimmi!

Signe har en ny favoritlåt. Jag ska sätta på repeat och sen stänger hon in sig i sitt rum, höjer volymen och dansar loss där inne. Behöver man komma in ser hon sådär förlägen och påkommen ut, så då stör man uppenbarligen.Jag gillar faktiskt också Tv4s förvuxna bebis Mojje. Nicke & Mojje var ett riktigt bra barnprogram. Det finns så få program som vänder sig till killar utan att vara tecknat, ha skithögt tempo eller handla om bilar. Axel älskade det när han var i tvåårsåldern, deras barnskiva har gått varm här hemma sen dess faktiskt. Vi såg dem till och med live någon gång. Sen kom Pernilla Wahlgren och förstörde allt...

Men nu är ju Mojje tillbaka och allt är förlåtet. ;o)


Måste bara...

Såhär tyckte moderaterna för 33 år sedan:

"Vet ni om att USA idag har möjlighet - och det kommer alltså andra länder att ha i morgon - att med hjälp av datorer bevaka all telefoni, all telegraf- och datakommunikations trafik över Atlanten. Datorerna är programmerade så att de fortlöpande kan leta igenom det ofantliga informationsmaterialet och söka fram vissa slags samtal och vissa slags informationer, som redan registrerats med datans ofelbara effektivitet.


Visst kan sådan verksamhet vara legitim. Man kan spåra utländsk underrättelseverksamhet, förhindra sabotage eller komma åt narkotikalangare eller andra som försöker kasta grus i ett allt känsligare samhällsmaskineri. Men den kan också missbrukas. Och läggs kontroll till kontroll, registrering till registrering, blir vi själva så småningom slavar under kontrollsystem, fångar i ett genomreglerat samhälle, där den enskildes möjligheter att hävda sig gentemot den allt starkare överheten blir allt mindre."


Gösta Bohman - 1975


Kopierat från http://henrikalexandersson.blogspot.com/


Signepinglan

Signe har en enorm argumentationsförmåga. Hon måste alltid säga emot och hon har alltid svar på tal. Förstår inte alls var det kommer ifrån. ;o)

När vi var på landet var hon inblandad i ganska många situationer med ledsna bröder eller kusiner. Vid något tillfälle när hon rivit Hjalmar i ansiktet (Ja, fortfarande... ) och jag kommit till undsättning hade hon följande förklaring:

- Men mamma, jag var bara _snäll_!
- Nej, du var inte alls snäll!
- Joo, jag var snäll mot _MIG_!

Ulv i fårakläder!

Lata dagar...

Äntligen sol och värme! Vi svettas ihjäl och _jag_ älskar det i alla fall! =DÖversjön via mobilkameran. Jag förstår precis varför alla Vibyfamiljer promt måste åka till Rösjöbadet. Det gör jag. Inte.

Efter en veckas vistelse på landet har vi nu landat här hemma igen. Tyvärr glömde vi kameran, men här kommer lite inre minnesbilder så får ni visualisera det istället.

Farmors alla blommor

Farmors mat

Farfar snickrar på båten

Lucky jagar tennisbollar

Sjön med det röda, järnrika, alldeles klara vattnet

Kusiner

Sova skavfötters

Utedass

Åskan som dundrar i urbergen

Loppis

Solvarma bilar

Hundhår i maten

Kattungar (fyra kullar!)

Plocka blåbär

Barfota på grusvägen

Badkläder på tvättlinan

Kan det bli mer somrigt?

Ravalen i solnedgång, även denna gång via mobilkameran.


Axel simmar!