Årets pepparkaksbak!

Idag fick Signe äntligen ta fram peppakaksdegen ur kylskåpet. Hon har gått här och suktat bra länge nu. Eller, hon har ju inte _bara_ suktat - hon har provsmakat också. Den ena degen var det bara hälften kvar av, men det räckte gott och väl.I vanlig ordning kunde familjen Söderbergman givetvis inte nöja sig med de pepparkaksfomar som fanns att tillgå, utan blev tvugna att improvisera lite. Den här får symbolisera julen 2008:
"Come to the Dark Side - We have cookies!"


~ gift-in-a-jar ~

I helgen fick jag tillfälle att göra en egen gift in a jar! En trevlig gå bortpresent som kan fyllas med allt möjligt. Här blev det ingredienser till chokladkakor, men det kan även vara egen teblandning, kryddor eller något annat. Det var riktigt roligt, ingen mer som vill ha besök snart? :o)


Burken innehåller:

4,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Tillsätt vid bakning:

125 g mjukt, rumsvarmt smör
2 ägg

Beredning:

Sätt ugnen på 175 grader. Häll ut och blanda de torra ingredienserna i en stor bunke. Tillsätt smör och ägg. Blanda noggrant till en jämn smet, använd gärna elvisp. Klicka ut smeten på bakplåtar med hjälp av en matsked. Tänk på att inte klicka ut kakorna för nära varandra eftersom de flyter ut. Grädda i 15 minuter och låt kakorna svalna på galler.