Vår och kalastider...

Som vanligt rivstartar våren med galet många kalas. Är det inte våra egna ungar eller närmsta familjen så är det bekantas barn eller grannar. Det är minst två-tre stycken varje helg och så har det hållit på sen mitten av januari då Isabell fyllde 3 och faster Maria... 25 var det va... ? ;o) Ett väldigt trevligt fenomen i och för sig.

I helgen är det dubbelkalas i släkten och dessutom påsk, helgen som gick var det Totte som fyllde 2, Hampus som fyllde 6 och Kevin som fyllde 10, och innan dess var det ju korvgrillning med Axels klass och så var Hjalmar på Harry Potter-kalas hos Alexander. Ja, se där fick vi användning för den där häxdräkten jag fyndade på H&M för en tia ännu en gång. Den har nämligen tjänstgjort som Harry Potter-kostym förr:

image113

Hjalmar ville absolut inte ha glasögon och inget ärr ritat i pannan. Gryffindoremblemet på manteln knåpade jag ihop och sydde fast strax innan kalaset.

image116

Axel i samma ålder, på väg till Jessicas maskerad. Jag jobbade denna helg minns jag, så J fick panikköpa "trollspö" och faster Tine sminkade fint. =)

I slutet av påsklovsveckan är båda killarna bjudna på Philips Star Wars-kalas. Som tur är sydde jag Jedidräkter åt dem förra året när Hjalmar fyllde 5. Tja, efter det stundar väl Signes treårsdag strax, och sådär kommer det hålla på fram till och med augusti då turen kommit till farmor Anna och kusin Simon... Sen fyller ju J och jag år i september och oktober, men nu när jag skriver detta inser jag varför vi aldrig orkar fira oss själva. ;o)


Familjefest!

Eftersom Axel står bland de första på klasslistan är det visst alltid min tur att vara klassförälder, och denna termin var inget undantag. Jag brukar föreslå att vi ska börja nerifrån ibland, men vinner aldrig något gehör, konstigt nog. ;o) Nu efter pajknytis, maskerad och brännboll var vår ursprungliga idé ett pulkarace i början av året. Men eftersom vädrets makter inte var med oss blev det istället korvgrillning på Järvafältet.

Självklart stod regnet som spön i backen och en tredjedel av de familjer som tidigare tackat ja, ringde och lämnade återbud. Men vi som vägrade låta yttre omständigheter hindra oss fick desto trevligare. Uppehåll om än mulet, och inga problem att få fyr på elden. Det var väl en sju-åtta familjer som kom tillslut och de flesta hade med sig flera syskon, åh, så roligt de hade!

Efter tre timmar var matsäcken uppäten och våra barn dyngsura trots vattentäta kläder och skor så då gav vi upp och åkte hem. I bilen frågade Hjalmar "Har de öppet imorgon också?". Eh? Deras Ur & Skur-dagis är verkligen inte vad det har varit... de brukade ju vara i skogen 4-5 dagar i veckan. Nu går de till en dunge bredvid vägen på onsdagar och äter sin medhavda smörgås, sen går de tillbaka till gården. Men det är en annan historia.

Jag vågade tyvärr, tyvärr inte ta med vår kamera ifall det skulle regna, så ni får hålla tillgodo med några bilder tagna med mobilen.

image110

image107

image111


Finalen på en riktigt bra eftermiddag kom när vi lufsade hemmåt över kohagen och J skulle hoppa över en vattensamling i sina gympaskor. Aj, aj, min mage har ännu inte hämtat sig från skrattattacken.

image112