Värttinä - Kulturhuset 28/11!



Bild lånad från
http://www.varttina.com/

Det var faktiskt magiskt! Musiken liknar inget annat och alla i bandet är så professionella att man bara rycks med! Jag fick också lust att skutta runt, likt en älva, barfota på scen och sjunga att jag är en tvättmaskin (Jag hade bara min mobilkamera med mig, så det gick egentligen inte att varken fota eller filma.)!



Det finns dock massor av bra klipp på Youtube som representerar dem bättre. Det här, till exempel, skulle ha kunnat vara från igår:



Om någon oroar sig för att det inte går att förstå vad de sjunger så kan jag avslöja att inte heller alla finsktalande klarar tydligen av att avkoda deras Karelska dialekt, så varför hänga upp sig på det? ;o)


**S*N*Ö**






Hårdtestade vinterkläder.

Hade bara tänkt rapportera att Gneis vinterkläder _är_ vattentäta. Det går jättebra att förvara isbitar i liftkortsfickorna och sen gå in på fritids och hänga av sig. Isbiten ligger kvar där så snällt och väntar när mamma kommer och hämtar. Om än i annan form än tidigare...



Axel i jacka och byxor från Gneis - 395 resp. 345 kr på sommarrea. Grimas - obetalbar.



Signe i overall och vantar från Reima - 350 kr på Blocket. Hjalmar i jacka från H&M, 299 kr med diverse rabatter, samt byxa från Gneis 349 kr, även den på sommarrea. Observera att liftkortsfickan på vänster byxben ej visas som akvarium på bilden.