"Nytt" badrum - 59 kr

Kontaktplast. Det låter inte som något man vill ha i sitt hem. Alls. Det räckte med bänkskivorna ingen orkade måla om på landet när jag var liten och interiören i gamla köksskåp från 1947 i vår tvåa på Västervägen.

Men nu har jag gått och funderat ett bra tag på hur jag ska slippa den blå kakelbården i vårt badrum. Allt är ju för fan blått här; utsidan på huset, hallväggarna, linoleummattan (till och med i trappan), platsmattan i badrummet och dessa obligatoriska blåa kakelbårder. Det finns ju numer en uppsjö av snygga kakeldekorer, men de kostar ungefär 200 kr för 10 stycken, och det skulle bli alldeles för dyrt att lappa upp i två helkaklade badrum. Istället köpte jag vanlig enfärgad svart kontaktplast på rulle. För ynka 59 kronor fick jag i och för sig klippa till alla kakelplattor själv, men resultatet blev SÅ mycket bättre än vårt blåa badrum anno 1993!

Och nej, jag orkade inte torka av spegeln lite mer noggrant.


Personlighetstest!

Hittade detta test i Mies blogg och var tvungen att testa. =) Mitt resultat:

Din personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.


Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.


Testa själv - HÄR!

Sen gjorde jag testet en gång till, men valde de alternativ som jag tyckte stämde sämst in på mig. Jag ville se om jag tyckte att det resultatet också stämde in på min personlighet. Men jag tycker faktiskt inte att det gör det. "Risktagare som lever för ögonblicket." Njaa...


Din personlighetstyp:

Tystlåtna och reserverade. Vill förstå hur saker fungerar. Praktiskt lagda med talang för allt som har med mekaniska ting att göra. Risktagare som lever för ögonblicket. Ofta intresserade av extremsporter, både som deltagare och åskådare. Har enkla och okomplicerade mål i livet. Lojala och moraliska, men med flexibel syn på lagar och regler om så krävs för att få något uträttat. Analytiska och objektiva. Mycket skickliga på att finna lösningar på praktiska problem.


Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Poliser, kriminalpoliser, patologer, programmerare, systemvetare, dataspecialister, ingenjörer, snickare, mekaniker, piloter, chaufförer, idrottsmän, entreprenörer, brandmän, ambulanssjukvårdare, byggnadsarbetare, tandhygienister, elektroingenjörer, lantbrukare, militärer, övervakare, stålarbetare, transportarbetare.


Däremot stämmer det väldigt väl överens på en viss dataspecialist jag känner. *s* Så otippat... ;o)

Midsommar - nu med midsommarpinne och ryggvärk.

- Mamma, vad ska vi göra på midsommar?
- Åka till landet.
- Bara?
- Jaa? Och träffa farmor och farfar och alla andra. Som vi brukar... ?
- Ska vi inte ha nån missommarpinne? Ska vi inte äta jordgubbar?


 


En viss liten trulig treåring hade tydligen pratat om midsommaren hos dagmamman. De hade övat på ringdanser också, de minsta barnen hade fått vara midsommarstång. För oss ser midsommrarna nästan alltid likadan ut, inte tänkte jag på att hon förmodligen inte har några minnen sen sistens. Stackars tredje barnet som bara blir tagen för givet jämt.

Men visst brukar vi gå ner till midsommarfirandet vid byhuset på landet! Man vill ju inte missa varmkorven, tombolan, bandspelaren som skrålar ut dragspelsmusik eller förvirrade stadsbor som låtsas att de kommer ihåg hur man dansar "Sju vackra flickor i en ring"... *ironi*

Eftersom den ömma modern lyckats pajat ryggen och haltade fram som en annan gammal gumma, anmälde sig helt plötsligt familjefadern frivilligt som danspartner. Ha! Det var en syn jag aldrig trodde jag skulle få se. =D Jesper hänga kläder tillsammans med kusin Simon och en mycket skeptisk trulig treåring!? Hela släkten förundrades, tur att jag hade bildbevis annars hade ingen trott mig.
Hjalmar var med ner till midsommarstången, men han ville inte skämma ut sig i någon dans. Det kan ju hända att man tvingas hålla handen med någon man inte känner, och dessutom är man faktiskt waaaaay to cool.

Axel fastnade inte på någon bild för han satt mest och gnällde över att han inte fick sitta inne och titta på Indiana Jones-filmerna.