Hur GÖR alla andra?

Idag var en bra morgon. Alla barnen vaknade mellan 7-7.15 som på beställning. Jag kan ta att jag inte får sova så länge på helgmornarna, när jag slipper släpa upp dem på vardagarna. Efter det spelar det dock ingen roll hur mycket jag förberett kvällen innan, det blir i alla fall kaos och min vision om att hinna se och lyssna på alla barnen i lugn och ro går i stöpet rätt omgående.

Som idag: tre barn ska ha frukost, två barn ska ha matsäck, ett barn ska ha frukt i väskan, två barn ska ha gympa, två barn ska ha skolfotografering och helst inte skrynkla ner finskjortan innan vi ens kommit utanför dörren. Oj, någon är på toa där alla rena underkläder för tillfället ligger! Ett barn ska ha lapp till fröken, ett barn behöver påfyllning av extrakläder och var är stövlarna? Mormor fyller år - måste ringa och gratta nu på morgonen innan hon åker iväg. Oj, nån var fortfarande på toa och kunde inte prata i telefon. Måste passa telefontid till scouterna, bvc och kommunen. Vem hade 8-9 och vem 9-10? Oj, det hade visst regnat och alla cyklar är blöta. *torka, torka* Shit, vi glömde en hjälm! Axel, du kan cykla i förväg! Såååååååå, nu kan vi rulla iväg.

Jag ser inte fram emot att kombinera detta med att förvärvsarbeta på heltid. Denna morgon tror jag vi spikade, men ni kan ju föreställa er en dålig? Vill inte ens tänka på hur det skulle sett ut om _jag_ hade behövt vara duschad, påklädd och färdigsminkad prick klockan 8 också. Och var kan man börja jobba senare än så och ändå hämta i lagom tid på eftermiddagen? Fan ta Alva Myrdal!

Kommentarer
Postat av: Anne Lene

haha.. ungefär som hemma hos oss då ;)Hos oss låter det väldigt ofta så här:

-mammaaaaaaaaaa:

-var är min fleece,

-var är jumpapåsen,

-vem fn har ätit upp allt bröd,

-va? är du i duschen nuuuu??pang och smäll i dörrar och mitt i allt kaos sitter jag, Elliot och Idun och äter frukost ;)PS. jag tycker Myrdal var en bra person, jag
S* ds


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback